Maanantaiaamuna jääkaapista löytyi valon lisäksi pari jugurttipurkkia ja juustonkäntty. Päätin, että nyt on loistava aika kokeilla jotain, mitä olen pitkään miettinyt. Miten selviäisin viikon ilman mitään eläinperäistä. Juustoa ja jugurttia kun kuluu normaalisti jonkin verran ja kalaakin tulee toisinaan syötyä. Ajatusten tueksi löytyi pätevää infoa, ja tällä viikolla olemme sitten viettäneet vegaaniviikkoa. Tosin ensimmäinen kokeilu taitaa jäädä viisipäiväiseksi, jotta emme säikytä lauantaina tulevaa vierastamme. ;)

Kokeilu osoittautui menestykseksi. Ainoastaan keskiviikkona lipsahti parmesaanin puolelle, kun työhaastattelun jälkeen kävimme ulkona syömässä. (Annos kuulosti siltä, että siinä ei olisi ollut muuta kuin kasvista ja pastaa.) Mutta jos kotona kokkailee, ei tuota mitään ongelmia. Menussa on ollut mm. tomaattikastiketta ja pastaa sekä kasvisminestronekeittoa. Leivänpäälliset mietityttivät eniten, mutta pelastus oli oliivitahna. Tomaatti ja tuore chili ei myöskään ole leivällä huono.

Nyt on oikein tyytyväinen ja hyvä olo, ja aion tehdä saman uudestaan pian.