Käytiin vähän aikaa sitten katsomassa I am legend -leffa. Nimen ja mainoksen perusteella luvassa oli taas jonkinmoinen väkivaltapläjäys. Sinne kuitenkin mentiin, kun ässä lupasi, että seuraavaksi mennään katsomaan puolalaista taide-elokuvaa.

Leffa kertoo tiedemiehestä, joka elää autioituneessa New Yorkissa ihmiskunnan käytännössä tuhouduttua tai muututtua pimeässä liikkuviksi ihmissyöjähirviöiksi. Tiedemies yrittää vuosienkin jälkeen korjata virheensä ja käy päivisin mm. metsästämässä hirviöitä tutkimusmateriaalikseen. Puoli vuotta vieraassa kaupungissa takana ja täytyy sanoa, että leffa kosketti.

Meidän elämä nimittäin muistuttaa toisinaan leffan tilannetta. Okei, ei saksalaiset meitä syö vaikka olisi pimeääkin. Mutta kielipuolena kaupungissa voi liikkua melkein, kuin muita ihmisiä ei olisikaan. Täällä me olemme kahden, Will Smith ja koira. Ulkona julma maailma. Jos joku tuntee saksalaisen, joka on kiinnostunut ulkomaalaisista, niin lähettäkää meille vaan. Voidaan osoittaa uskomus vääräksi.

Kaikeksi onneksi meillä on harrastus, jota varten ei tarvitse liikkua kotoa. Ja tammikuussa tosiaan tuli harrastettua. En muista milloin olisin viimeksi uppoutunut niin täysin mihinkään. Vaan eipä se pitkään aikaan olisi ollut mahdollistakaan. :)